Hoppa till sidans innehåll

Motion/Veterancupen, 22 km


Svenska Motion/Veterancupen i kanot 2014 

 

Veterankommittén har beslutat att för år 2014 genomföra 3 veterancuper liksom förra året. För deltagande i veterancuperna krävs det att man är med i en kanotklubb och har tävlingslicens. Nordiska deltagare är välkomna att delta.

 

 

SMVC

Svenska Motion/Veterancupen (SMVC) körs enligt tidigare upplägg och där räknar vi lopp som har gemensam start och är längre än 2000 m. Vi har beslutat att släppa in kanotister även i åldern 19-26 år som är nybörjare eller tränar lite mindre så de inte vill delta i seniortävlingarna men ändå vill tävla mot jämbördigt motstånd. Efter varje tävling gör vi en korrigerad resultatlista med hjälp av åldersfaktorer. Eftersom det finns faktorer även för kvinnor och C-1 kan vi göra en gemensam resultatlista. Motions/Veterancupen körs från 19 års ålder. Finns det veteranklass i inbjudan skall man anmäla sig i den klassen för att vara med i cupen. En del arrangörer har ingen veteranklass men då skall man i anmälan ange att man deltar i motions/veterancupen. Viktigt är också att man fyller i födelseår. Att delta i veterancupen kostar inget extra.

 

Poängberäkningen är 100, 90, 85, 82, 80, 79, 78,…..…… alla får minst 1 poäng.

Bäst av fyra tävlingar räknas. Vid lika poäng räknas flest segrar vid inbördes möte.  Vid lika antal segrar vinner den som var bäst på SM i maraton om ingen av dem deltagit där vinner den som var bäst på SM 5000 m. De 10 första placerade erhåller pris i SMVC.  

 

SVC-ÅK

SVC-ÅK räknas på 5-årsklasser och där räknas de faktiska resultaten utan åldersfaktorer. I den här cupen kan inte 19-26-åringarna delta. Här ingår alla tävlingar som är med i SMVC samt alla sprinttävlingar kortare än 5000 m. De 4 bästa resultaten räknas men för att få tillgodoräkna sig 4 deltävlingar får man inte räkna fler än 2 lopp kortare än 5000 m och man skall ha 1 lopp som är längre än 5000 m och 1 lopp som är kortare än 5000 m

 

Poängberäkning per klass enligt följand: Segraren får en poäng mer än antalet startande i klassen dock max 10 poäng. Övriga placeringar får segrarens poäng minus den egna placeringen, dock lägst en poäng. Exempel: 9 eller fler deltagare. 10p till 1:an, 8p till 2:an, 7p till 3:an……1p till 9:an och de övriga.   3 deltagare. 4p till 1:an, 2p till 2:an, 1p till 3:an.

 

Vid lika poäng räknas flest segrar vid inbördes möte. Vid lika antal segrar vinner den som var bäst på SM på 1000 m om ingen av dem deltog vinner den som var bäst på SM i maraton.

 

 

 

Klubbtävling

I klubbtävling räknar vi 1 poäng för varje målgång som klubben genomför. Klubbtävlingen är till för att stimulera klubbarna att delta med fler deltagare.

 

Vilka tävlingar ingår i cupen? Alla inhemska sanktionerade tävlingar som finns med i Kanotförbundets tävlingskalender och har markering för veteraner.

 

Tillåts vilka kanoter som helst i cupen?

Alla enskrovskanoter utan bärplan är godkända. Vid SM och sprinttävlingar godkänns bara de kanoter som följer de vanliga tävlingsbestämmelserna, annars får man delta utom tävlan men resultatet räknas in i cupen.

 

Veterankommittén

 

 

 

 

 

 

Uppdaterad: 16 JUN 2014 15:15 Skribent: Per Klintrot

Kungsbacka River - ett lopp som är minst lika underhållande för våra deltagare som för publiken!

Var med redan vid startplatsen Staborg 8 km öster om Fjärås och följ deltagarna längs loppet, eller njut av en trivsam stund vid åkanten. Det finns flera riktiga smultronställen att se tävlingen från, tex. Gåsevadsholms Slott, Spegeldammen eller Stenbron där gamla E6:an passerar. I målområdet i centrala Kungsbacka avgörs täta spurtstrider.

 

Hålltider under tävlingsdagen

kl. 7.30-10.30 Starten i Staborg

 

Starttider för de olika klasserna

kl. 10.00: K1 och K2 Herr, Dam, Mix

kl. 10.10: C2 Elit Herr/Dam/Mix

kl. 10.20: C2 Motionär Herr/Dam/Mix

 

kl. 11.30-15:00 Målområdet Sjöallén

Aktiviterer och uppvisningar. Kungsbacka Lottakår säljer kaffe med dopp, m.m.

kl 12.00 Beräknad målgång för de första kanotisterna

 

kl. 15.00 Prisutdelning i målområdet

 

Kungsbacka River är ett av de äldsta motionsloppen i Sverige med anor från 1974. Klassikern på 22 km, som startar i Sundsjön och via sjöar och åar mynnar ut i Kungsbackafjorden innan den vänder in i Kungsbackaån och går i mål i centrala Kungsbacka.

Kungsbacka River passar både elit och motionärer och ingår i Svenska Veterancupen.

Postadress:
Kungsbacka Hemvärnsförening - Kanot
Kungsbacka River, Sven Brocker, Lunnavägen 329
43479 Vallda

Kontakt:
Tel: 0703433533
E-post: This is a mailto link

Se all info