Hoppa till sidans innehåll

Publikinformation Klassikern


1. STARTEN
Vid Lygnerns utlopp i Sundsjön. Stå gärna på bron, men iaktta största försiktighet då trafiken kan vara tät vid tillfället. Hastighetssänkning gjord ifrån 90 km till 50 km i timmen.

2. ÅLGÅRDA
Första lyftet, ca 300 meter för deltagarna. Sevärd plats, fast klart sämre parkeringsmöjligheter. Parkera gärna en bit ifrån och promenera resten. Fartsänkning ifrån 70 km till 50 km i timmen, mellan Stormhult och Allarängen, är gjord.

3. HJÄLM
Det sista och 800 meter långa lyftet. Samma sak gäller här som i Ålgårda. Parkera en bit ifrån. Fartsänkning ifrån 70 km till 30 km i timmen.

4. GÅSEVADSHOLMS SLOTT
Mycket roligt ställe för publiken. Här händer det något hela tiden. Nytt från loppet 2012 är att det finns bra parkeringsmöjligheter och gott kaffe.

5. VASSBACKA
Strömt vatten. Bra för publiken. Alltid några som får ett ofrivilligt bad. Finns bra med parkeringsmöjligheter, men de går även att parkera på punkt 6 och promenera tillbaka de ca 300 meter till vad vi även kallar Spången.

6. SPEGELDAMMEN
Kanske det roligaste stället att titta på loppet. Det blir garanterat många bad. Här finns också det viktigaste för publiken, förutom att heja på deltagarna, nämligen bra parkering och även här gott kaffe.

7. STENBRON
Vid gamla E6:an. Gräsmattan norr om ån och själva stenbron är bra platser. Sämre möjligheter till parkering. Några platser även här norr om bron. För mer info om målgången se publikinfo Kungsbacka centrum.

Uppdaterad: 08 JUN 2016 06:36 Skribent: Lennart Ottosson

Kungsbacka River - ett lopp som är minst lika underhållande för våra deltagare som för publiken!

Var med redan vid startplatsen Staborg 8 km öster om Fjärås och följ deltagarna längs loppet, eller njut av en trivsam stund vid åkanten. Det finns flera riktiga smultronställen att se tävlingen från, tex. Gåsevadsholms Slott, Spegeldammen eller Stenbron där gamla E6:an passerar. I målområdet i centrala Kungsbacka avgörs täta spurtstrider.

 

Hålltider under tävlingsdagen

kl. 7.30-10.30 Starten i Staborg

 

Starttider för de olika klasserna

kl. 10.00: K1 och K2 Herr, Dam, Mix

kl. 10.10: C2 Elit Herr/Dam/Mix

kl. 10.20: C2 Motionär Herr/Dam/Mix

 

kl. 11.30-15:00 Målområdet Sjöallén

Aktiviterer och uppvisningar. Kungsbacka Lottakår säljer kaffe med dopp, m.m.

kl 12.00 Beräknad målgång för de första kanotisterna

 

kl. 15.00 Prisutdelning i målområdet

 

Kungsbacka River är ett av de äldsta motionsloppen i Sverige med anor från 1974. Klassikern på 22 km, som startar i Sundsjön och via sjöar och åar mynnar ut i Kungsbackafjorden innan den vänder in i Kungsbackaån och går i mål i centrala Kungsbacka.

Kungsbacka River passar både elit och motionärer och ingår i Svenska Veterancupen.

Postadress:
Kungsbacka Hemvärnsförening - Kanot
Kungsbacka River, Sven Brocker, Lunnavägen 329
43479 Vallda

Kontakt:
Tel: 0703433533
E-post: This is a mailto link

Se all info